Sodd fra Nord-Trøndelag
Christopher Sjuve
180 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
lammekjøtt m/ben1.5 l
vann1 ss
salt1 ts
muskat, malt5 stk
gulrotSoddboller:
250 g
lammekjøttdeig1 ts
salt0.25 ts
potetmel0.25 ts
ingefær, malt0.5 ts
muskat, malt0.25 ts
pepper0.75 dl
fløteSlik gjør du det:
1. Kok opp kjøttet i saltet vann og skum av. La kjøttet trekke ca. 2 timer til det løsner fra beina. Ta deretter opp kjøttet og del det i passe store terninger, ca 2x2 cm. 2. Bland kvernet lammekjøtt sammen med salt og rør til dette blir seigt. Bland i krydderet og spe forsiktig med fløten. 3. Farsen formes til boller med en teskje som dyppes i kaldt vann. Bollene trekkes 10-12 minutter i kraften. 4. Ha kjøttet tilbake i kraften og smak til med salt og pepper. 5. Del gulrøttene i pene staver og hell over den varme sodden. Serveres med kokte poteter og flatbrød, gjerne hjemmebakt.