Soyakokt steinbit med vårløk og chiliringer
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 ss
sitronsaft8 stk
vårløk i strimlerMarinade
2 fedd
hvitløk, finhakket4 dl
vann1 dl
soyasaus2 ss
honning1 ts
paprikapulver1 ss
sesamoljeTilbehør
Slik gjør du det:
Skjær fiskefiléten i serveringsstykker. Drypp over sitronsaft og la dem ligge kjølig 10 minutter. Kok opp vann, ingefær, soyasaus, hvitløk, halvparten av chilien, honning, paprika og sesamolje. Legg fiskefiletene i sausen og la dem trekke til de er gjennomkokt. Smak til sausen med honning og sitron ev litt salt, sausen skal være sterk. Skjær vårløken i strimler og damp den i litt vann sammen med resten av chilien. Server retten med ris og sitronskiver.