Steinbitbiff servert med frityrstekt pastinakk og tomater, kapers og persilleolje
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
steinbitfilet16 stk
kapers med stilk1 bt
bladpersille1 stk
chili, rød200 g
cherrytomat400 g
pastinakk8 ss
olivenolje1 stk
sitron, revet skallSlik gjør du det:
Del steinbilefileten i passende "porsjonsbiffer". Ta opp kapers av laken og la dem renne godt av seg. Del chili på langs og skrap vekk hinner og frø og finhakk chilikjøttet. Finhakk persille. Rens pastinakk og skjær i tynne skiver. Varm nøytral olje i en panne og stek/ friter pastinakken til den er sprø. (oljen må være god og varm). Ta opp skivene med en pinsett og la renne av seg på litt kjøkkenpapir. Dryss over salt. Salte og pepper steinbitbiffene på begge sider og stek i varm panne med nøytral olje, ca 3 min på hver side. Ha olivenolje o en liten stekepanne og legg tomater og kapres i den varme olje (oljen skal være god og varm) og stek i 3-4 min til tomatene så videt begynner å "falle" sammen. Tilsett finhakket chili, finhakket persille og sitronskall. Server steinbit"biffene" med tomat og persille oljen, sprøstekt pastinakk . En grønn salat kan servers ved siden av.