Stekt laks og fennikel servert med potet- og blomkålpuré og pepperotsaus

Stekt laks og fennikel servert med potet- og blomkålpuré og pepperotsaus

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Begynn med potet og blomkål pure. Skrell og kok poteter i usaltet vann. Legg i blomkålbuketter når det gjenstår 15 min. Hell av kokevannet og mos poteter og blomkål med en moser og spe med varm melk.. Smak til med salt, pepper og smør. Rør sammen matfløte og crème fraiche, kok opp og la trekke i 10-12 min til en fyldig saus. Smak til med pepperrot, salt og pepper. Pepperotsmaken vil bli sterkere jo lenger sausen står. Finhakket dill og sort rogn tilsettes sausen ved servering. Ha olje i en stekepanne og stek fennikel i båter og resten av blomkålbukettene. Legg over i et ildfast fat og sett i stekeovn ved 175 °C. Stek laks i porsjonsstykker i olje i en stekepanne. Dryss over salt og pepper. Etterstek i stekeovn sammen med blomkål og fennikel i 6-8 min avhengig av tykkelse.

Kanskje disse også frister?