Stekt torsk med bacon, potetmos og tomatdressing
Et festmåltid av skinnstekt torsk som hviler på en seng av potetmos med syrlig dressing dandert rundt.
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Fisk
700 g
torskefilet med skinn1 ss
salt(gjerne grovt)4 skiver
baconPotetmos
12 stk
poteter2 fedd
hvitløk2 stk
sjalottløk1.5 dl
melk(eller matfløte)2 ss
smørTomatdressing
6 ss
olivenolje2 ss
balsamicoeddik1 ss
kapers(kan sløyfes)Slik gjør du det:
Skrap av skinnsiden på torsken med en skarp kniv. Del torsken i passe porsjonsstykker. Dryss salt på kjøttsiden og la fisken ligge med saltet 20-30 min. Mens fisken ligger med saltet, kok poteter, hvitløk og sjalottløk i usaltet vann. Hell av kokevannet, tilsett melk eller fløte og smør og mos potetene. Smak til med salt, pepper og eventuelt gressløk. Bland sammen ingrediensene til tomatdressingen. Stek baconskivene og legg dem på kjøkkenpapir for at fettet skal renne av. Varm olje (eller smør) i en stekepanne. Skyll saltet av torsken og tørk godt. Legg torsken i pannen med skinnsiden ned, og stek til skinnet er sprøtt og gyllent og fisken nesten gjennomstekt. Snu og stek litt på den andre siden. Pass på at fisken ikke stekes for lenge. Legg potetmos på en tallerken, legg torsken med skinnsiden opp og en skive bacon over. Legg 1-2 spiseskjeer tomatdressing rundt potetmos og fisk.