
Syltet hvitreddik med koriander og cashewnøtter
Oppskrift av: Jørgen Kolderup
180 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
600 g
hvit reddik (kalles også daikon og rettich) eller vanl. reddikSyltelake:
1 dl
mirin (japansk risvin) eller 1 dl vann og 1 ts sukker1 dl
ris eddik (eller hvitvinseddik)2 ss
soyasaus1 ts
rød chili uten frø1 ss
ingefær, revet1 stk
lime, saften2 ml
sesamfrøSlik gjør du det:
Prøv denne til rosagrillet tunfisk. Strålende! Eller til rå skiver av makrell, kamskjell eller laks. Skrell reddiken. Kutt den i tynne staver og kok dem i 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl reddiken i isvann. Kok opp alle ingrediensene til syltelaken. Hell den varme laken over reddikstavene og la dem stå kjølig i minst 2 timer. Sil vekk laken. Vend inn sesamfrø, korianderblader og finhakkede cashewnøtter. Bruk gjerne andre grønnsaker som gulrot eller nepe. Pass på å koke dem møre i vann først! Oppskriften er hentet fra "Salater!" av Jørgen Kolderup.