Tagliatelle med stilton og ristet gresskar
Oppskrift av: Therese Søgård
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
gresskar4 ss
timian, frisk1 ss
sukker, brunt2 ss
olivenolje3 dl
matfløte250 g
stilton350 g
tagliatelleSlik gjør du det:
Sett ovnen på 200 grader. Del opp gresskaret i 2,5 cm store terninger og legg bitene og timian på et brett. Dryss over brunt sukker og olivenolje og la det stå 30 minutter i ovnen mens du snur på dem innimellom. Ti minutter før gresskaret er klart, kan du sette på tagliatellen og tilberede som anvist på pakken. For å lage saus, koker du opp matfløten og tilsetter sitronskallet, salt og pepper. La fløten koke ned til det halve og fjern gryten fra varmen. Smuldre stilton i sausen og tilsett saften av sitronen. Osten vil nå begynne å smelte. Hell vannet av pastaen og la den ligge i gryten den kokte i. Tilsett ristet gresskar og hell over stiltonsausen. Vend varsomt et par ganger og server.