Tempura
Christopher Sjuve
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Skjær kryss i scampien (eller fisken) på begge sider. Kutt grønnsakene opp i staver Rør ut tempuramel med vann, som angitt på pakken Soyaolje varmes opp til 170-180 grader Strø det oppskårne med litt salt og pepper før det dyppes i tempurablandingen Scampi og grønnsaker has i oljen, noen få av gangen. Det er ferdig på få sekunder: Fisk tempuraen opp av gryten idet de flyter opp i "vannskorpen" og legg dem på et tørkerullspapir. Tempurasaus: Kok først dashi, som angitt på katsuo-pakken Tilsett soya, sake og sukker og kok opp igjen Sausen skal være lysebrun, blank og litt søt. Serveres varm Dander tempura vakkert på et fat. Server med tempura-saus i egen skål og raspet daikon og syltet ingefær ved siden.