Terter med bær
Disse små kakene med bær kan alle lage. Lag dem til bursdag, 17.mai eller på en søndag.
Oppskrift av: Rachel Khoo
45 minutter
KakeIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør seks muffinsformer med smør.
Dryss et fint lag med sukker på arbeidsbenken. Kjevle ut deigen til et rektangel (omtrent 20x15cm). Dryss over litt sukker og kjevle det inn slik at sukkeret presses litt inn i deigen.
Rull sammen deigen så stramt du klarer, slik at den ligner en lang pølse.
Del den i seks like store deler. Legg bitene med spiralsiden opp i muffinsformene. Press med tommelen og klem ut mot endene av formen, slik at deigen blir jevn fordelt.
Bruk en gaffel og prikk hull nederst i formene. Legg i bakepapir i hver form. Fyll dem med tørkede bønner (slik at de holder seg nede).
Bak i 20 minutter. Fjerne bønnene og la dem steke i 10 minutter til.
Ta dem raskt ut av formene (før de stivner). La dem kjøle av.
Bland sammen smør og melis og pisk lett. Bland inn kremost til en jevn blanding.
Fordel fyllet i tertene.
Dekorer med bær og dryss over melis (lettere om du har melis i en sikt og slår i siden slik at det snør over bærene).