Thai fiskekaker
Oppskrift av: Paul Løwe
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
hakket rødløk1 ts
ingefær, revet1 stk
sitron, revet skall2 ss
hakket koriander4 fedd
hakket hvitløk1 ts
sukker1 ss
soyasaus3 stk
hakket vårløk3 stk
vårløk, finhakketSlik gjør du det:
Å lage fiskekaker er utrolig enkelt. Dessuten smaker de mye bedre enn de du får kjøpt i butikken. Man kan eksperimentere med forskjellige typer fisk og krydder. Disse er laget på torsk, hvitløk og ingefær. Ha alle ingrediensene i bollen på food processoren og la dem ligge der i 30 minutter. Dette gjør du for at ingrediensene skal ta smak av hverandre. Kjør food processoren til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper. Form fiskedeigen til små kaker. Varm oljen i en stekepanne. Stek fiskekakene gyllenbrune på hver side, ca. 1 minutt på middels varme. Serveres varme med vårløk, ris og sweet chili-saus.