Torsk med saus av tomat, chili og poteter
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
10 stk
poteter2 stk
stor løk4 fedd
hvitløk1 dl
olivenolje4 ss
tomatpuré1 bokser
tomatboks1 bokser
hermetiske paprika/pimientosSlik gjør du det:
Rens ev fileten for skinn og ben. Rens og skjær poteter i båter og løk i skiver og finhakk hvitløken. Hell olje i bunnen av en stekepanne med høye kanter eller en vid kasserolle. Surr løk og hvitløk i oljen til løken er myk. Tilsett tomatpuré og la den surre noen min. Legg i poteter i båter og tilsett hermetiske tomater, paprika og kajennepepper eller chili og salt. Kok opp, og la retten trekke under lokk på svak varme til potetene er knapt møre ca 20 min. Pass på at retten ikke svir seg i bunnen. Ikke rør men "rist "på kokekaret en gang i mellom. Legg over skiver av torskefilet, legg på lokk og la trekke i 5-6 min til fisken er kokt. Flatbrød eller fersk brød og sorte oliven smaker godt ved siden av.