Trollkrem med sabayonne
Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Bland sammen bær, sukker, eggehvite og vaniljesukker og visp i en kjøkkenmaskin til konsistens er lys og luftig og sukkeret har løst seg opp. Sabayonne Bland sammen eggeplomme, sukker og vin i en liten bolle. Sett bollen over en kasserolle med varmt vann, og pisk over varmt vannbad til en fyldig lys krem. Skal sabayonne stå en stund før servering, pisk den kald med en kjøkkenmaskin. Tips: Vin kan erstattes av sukkerlake smakt til med litt krydder, for eksempel anis eller kanel. Pass da på sukker som tilsettes med eggeplommen, slik at sabayonnekremen ikke blir for søt. Vaniljesaus kan serveres til trollkrem i stedet for sabayonne. Et annet alternativ til sabayonne er å servere trollkremen lagvis med vaniljekrem eller krem og hakkede hasselnøtter i glass.