Urtegravet og ovnsbakt laks med agurk og limesalat

Urtegravet og ovnsbakt laks med agurk og limesalat

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Fjern alle ben i laksefileten. La skinnet sitte på. Grovhakk urtene og fordel urter og salt over kjøttsiden på laksefileten. Sett kaldt et par timer. Legg laksefilet i et ildfast fat og sett i varm stekeovn 200 grader og stek i ca. 20 min. Server med nykokte poteter og agurksalat med lime og eventuellt litt rømme. Tips: Den lettgravede laksen kan også grilles . Agurksalat med lime Vask eller skrell agurken. Del den på langs og skrap ut kjernene med en skje. Skjær agurken i terninger. Rens og del løken i tynne skiver. Vask og tørk lime og riv kun det grønne av skallet og press ut saften og ha alt i en skål. Tilsett olje i en tynn stråle (i limesaften) og visp godt. Smak til med salt og pepper. Hell marinaden over agurk og rødløken. Bland inn hakket frisk mynte.

Kanskje disse også frister?