Urtepinner med fetaost
Christopher Sjuve
120 minutter
BakverkIngredienser
50 g
gjær4 dl
urter, friske5 dl
vann3 ss
olivenolje2 ts
salt2 ss
honning, flytende3 dl
Fullkorn, spelt mel1 l
speltmel, siktet170 g
fetaostSlik gjør du det:
Oppskriften blir rundt 20 brødpinner.
Smuldre gjæren i en bolle. Mikse urtene med 2 dl vann. Varm resterende 3 dl vann til fingervarme, 37 grader. Rør ut gjæren i det lunkne vannet. Tilsett urtevannet, olje, honning og mel. Arbeid dette godt sammen til en smidig deig. Tilsett smuldret ost, og la det heve under et håndkle i ca. 45 minutter.
Kna deigen på et melet bord. Del den i to emner og kjevle dem ut flatt til de måler ca. 20x30 cm. Skåret til ca. 3 cm brede remser, som du snurrer noen ganger. Legg dem på en plate med bakepapir. Sett oven på 250 grader. La brødene heve i ca. 20 minutter. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl dem på en rist.