
Urtesnitsel av skinkebiff
Her er en rask oppskrift på pasta i kombinasjon med renskåret svinekjøtt og friske urter.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
skinke biff, ca. 1-2 cm tykke skiver1 fedd
hvitløk4 ss
finhakkede friske urter f.eks. rosmarin, timian, basilikum, salvie eller persille1 ts
salt1 ts
peppermiks2 ss
olje eller smør til steking2 stk
gulrot1 stk
liten purre12 stk
tagliatelle nøster1 dl
matfløte0.5 stk
kjøttbuljongterningSlik gjør du det:
1. Finhakk hvitløk og urter og bland sammen med salt og peppermiks.
2. Skjær kjøttet i ca. 1 1/2 cm tykke skiver og strø på krydder og urter.
3. Stek på middels varme, ca. 2 minutter på hver side. Trekk panna til side og etterstek på svak varme til de er gjennomstekte.
4. Skjær gulrøttene på langs med ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler. Skjær purren i ringer.
5. Kok pastaen i rikelig vann. Legg i purre og gulrøtter når det er 3-4 minutter igjen av koketiden. Sil av vannet, ha pastaen tilbake i kjelen og bland inn fløten og buljongterningen mens kjelen står over svak varme.