Valnøttkake med aprikos

Valnøttkake med aprikos

En enkel og smakfull kake til alle anledninger. Baker du bunnen på forhånd er det fort gjort å pynte kaken.

Christopher Sjuve
90 minutter
Kake

Ingredienser

Valnøttbunn

4 stk

egg

160 g

sukker

100 g

mandler

Fyll og pynt

2 ss

sukker

Slik gjør du det:

Valnøttbunn: 1. Pisk egg og sukker til eggedosis. 2. Mal mandlene og valnøttene. 3. Sikt i potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen sammen med de malte mandlene og valnøttene. 4. Hell røren i kakeform, 23 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen. 5. Stek valnøttbunnen midt i ovnen på 170 ºC i ca 30 minutter. Fyll og pynt: 1. Visp kremfløten med sukker og vend syltetøyet inn i halve mengden vispet, krem. 2. Del kaken i to. 3. Legg det ene laget på et kakefat og smør utover kremen med syltetøy. 4. Legg det andre laget med kake oppå syltetøykremen,og smør resten av kremen på toppen av kaken. 5. Pynt med oppskåret hermetisk aprikos.

Kanskje disse også frister?