Valnøttkake med romkrem
Valnøttkaken er fylt med romkrem og trukket med sjokolade. En perfekt kombinasjon.
Christopher Sjuve
90 minutter
KakeIngredienser
Bunn
200 g
valnøttkjerner100 g
kokesjokolade, lys200 g
sukker4 stk
eggFyll
1 pk
romkrem2 dl
kremfløteGlasur
1 pose
dronningglasurSlik gjør du det:
Mal valnøttkjerner, sjokolade og mel sammen i food processor, pass på at blandingen ikke blir for finmalt. Visp eggedosis av egg og sukker og vend den inn i nøtteblandingen. Fyll røren i en godt smurt form, 24 cm i diameter, og stek kaken på nederste rille ved 170° i 45 min, eller til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen på rist. Del kaken i to eller tre lag. Legg romkrem blandet med vispet kremfløte mellom lagene. Smelt dronningglasuren etter anvisning på posen og smør den over kaken. Pynt ev. med friske bær.