Vanilje- og ostekake

Vanilje- og ostekake

Vanilla Cheesekake til alle! Her er oppskriften, signert Manuela Kjeilen.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
90 minutter
Kake

Ingredienser

Bunnen

60 g

sukker

55 g

smør

Kaken (Cheesecake)

900 g

kremost

285 g

sukker

4 stk

egg

Hvit topping

5 dl

rømme

60 g

sukker

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.
Bunnen
Finmal valnøtter i en kjøkkenmaskin, sammen med sukker. Tilsett så smeltet smør og bland det godt sammen,
Press det i en 26/ 28 cm rundt bakeform med en ring som kan åpnes på siden.
Stek dette i cirka 15 minutter på 180 grader.
Ostekaken
Når du lager cheesecake, skal alt være i romstemperatur.
Hell kremost, sukker og frøene fra en vaniljestang i en mikserbolle og miks til det er luftig.
Tilsett et egg om gangen, miks hvert egg til det er godt blandet, men ikke mer!
Dette er superviktig!
Når alle 4 eggene er blandet i ostekremen, tilsett fløte og vanilje-ekstrakten og miks det kun til du ser at alt er godt blandet.
Ta bakeformen ut av ovnen, senk temperaturen til 150 grader og sett folie rundt bakeformen.
Jeg setter formen i et lite vannbad, og heller røren i formen. Sett det i midten av ovnen på 150 grader i ca 1 time og 40 minutter.
Ferdig cheesecake er ganske så lys, men den kan ha noe få, små gyllenbrune prikker på toppen når den er ferdig.
Midten av cheesecaken virker litt løs og beveger seg litt enda, men slik skal det være!
Hvit topping
Bland ingrediensene godt sammen. Hell det straks over den varme ostekaken.
Sett ostekaken tilbake i oven i cirka 5 minutter.
Ta den så ut av formen, og la den hvile på kjøkkenbenken i 15 minutter.
Etter 15 minutter, skjær med en kniv rundt kantene av ostekaken, og sett kaken kald til dagen etter!
Jeg dekorerte toppen av ostekaken med ferske bringebær og penslet det med bringebærsyltetøy, som jeg varmet lett i mikroovnen.
Blir så lekkert og så delikat å servere!
Happy baking
Love, Manuela

Kanskje disse også frister?