Vårlettsalat med sennepsvinaigrette og toast med gratinert hvit geitost
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
500 g
poteter1.5 dl
oliven, sorte1 pk
cherrytomat0.5 stk
slangeagurk, i skiverSennepsvinaigrette
0.5 ss
dijonsennep0.5 ss
hvitvinseddik0.5 dl
oliven- eller raps olje0.5 ss
vann0.5 ts
honning, flytende0.25 ts
saltToast med gratinert hvit geitost
8 skiver
baguette200 g
hvit geitost, chèvreSlik gjør du det:
Varm stekeovn til 250 °C. Fortsett med dressing. Bland sammen sennep og eddik. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du visper godt, fortsett med å tilsette vann, flytende honning, salt og pepper. Skjær potetene i i mindre biter og legg i dressingen. Legg baquetteskivene på et bakepapirkledt stekebrett, fordel geitosten på skivene og gratiner (stek) høyt i varm stekeovn i 5-7 min. Pass på slik at de ikke blir brent. Bland sammen alle ingrediensene til salaten. Server med toast med geitost. Pynt gjerne med litt frisk rosmarin.