Wagyu tataki med sprø lotusfrukt, persille og ponzu limedressing

Wagyu tataki med sprø lotusfrukt, persille og ponzu limedressing

Christopher Sjuve

Ingredienser

2 porsjoner

  • 100 g

    wagyu kjøtt
  • 1 stk

    lotusfrukt/-blomst
  • 10 bl

    bladpersille
  • 1 stk

    vårløk
  • Ponzudressing:

  • 0.5 dl

    riseddik
  • 0.5 dl

    soyasaus
  • 1 ss

    limesaft
  • Slik gjør du det:

    Kjøttet pensles med olje og stekes på alle sider i en svært varm panne. Kjøttet skal brunes, ikke gjennomstekes. Krydre med salt og pepper. Lotusfrukten skrelles og skjæres i 2-3 mm tynne skiver. Stek skivene i frityrolje (180 grader) til de får farge. Drysses med salt etter steking. Persillen skylles og friteres i oljen (180 grader) til den blir klar grønn. Vårløkene skjæres i tynne skiver og vaskes. Legg dem i kaldt vann i ca. 1 time. Riseddik, soya og lime blandes sammen til ponzu. Kjøttet skjæres i 5 mm tykke skiver og anrettes på en flat tallerken. Hell ponzuen over. Vårløk, lotusblomst og persille legges på toppen.

    Kanskje disse også frister?