Wenches hytteiskrem uten fryseboks
Du trenger ikke fryser for å lage hjemmelaget iskrem av beste sort. Snø og salt gjør jobben.
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
DessertIngredienser
Slik gjør du det:
Forslag til smakstilsetning: * Vaniljeis, skrapet frø av 1 vaniljestang eller 23 ts vaniljesukker * Sjokoladeis, 1 plate grovhakket sjokolade eller dajmsjokolade * Voksenis ca 100 g hakkede valnøtter , 50 g hakket sjokolade, 3-4 ss likør eller annen smaktilsetning Fremgangsmåte: Visp kremfløten myk. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og vend inn i kremen. Bland inn den ønskede smaktilsetningen. . Fryses på gammeldags måte i snø/saltblanding. 2 deler snø og 1 del grovt salt (dobbelt så mye snø som salt). Fyll iskremen i en tett boks/ bøtte med lokk. Fyll snø og saltblandingen i en bøtte eller lignende. Sett boksen med is ned i bøtten med snø/saltblanding og pass på at isboksen er omgitt av snø/salt blandingen på alle kanter. Grav bøtten ned i snøen. Frysetid 810 timer. Tips: Kan også fryses i fryseboks , men det er ikke så gøy!