Yoghurtkake
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
90 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Bunn:
350 g
Bixitkjeks2 ss
smør1 ss
vannSelve kaka:
4 stk
storeegg1.5 dl
sukker4 dl
matyoghurt1 stk
sitron3 ss
hvetemelSlik gjør du det:
Yoghurtkake er veldig vanlig å lage i Tyrkia, og det finnes utrolig mange forskjellige oppskrifter på gode yoghurtkaker. Den ligner litt på ostekake. 1. Ha kjeksen i en brødpose og knus den ved å rulle kjevlet hardt over. Hell smulene i en bolle. Smelt smøret i en liten kasserolle og ha i vannet. Rør dette sammen med kjekssmulene. 2. Klem massen ut i bunnen på rundforma. 3. Del eggene og ha eggehvitene i en helt ren og tørr miksmasterbolle. Eggeplommene har du i en annen bolle så lenge. Det beste er å ha én og én eggehvite over i et glass eller i en liten bolle først før du har dem i miksmasterbollen. Du må nemlig være helt sikker på at det ikke kommer med noe eggeplomme sammen med hvitene. Stivpisk eggehvitene, det tar 3-4 minutter, og ha dem i en ny bolle. Vask miksmasterbollen. Ha så i eggeplommene og sukkeret og pisk til du får en luftig eggedosis. Det tar 7-8 minutter. Pisk inn yoghurten. 4. Vask sitronen i varmt vann. Riv av sitronskallet med den fineste siden av rivjernet og ha både skallet og saften i miksmasterbollen. 5. Ha hvetemelet i en sikt og sikt det inn i røra. Rør om. 6. Ha 1/3 av de stivpiskede eggehvitene i eggedosisblandingen og rør dem godt inn før du har i resten. Rør det inn med store bevegelser slik at mest mulig av luften forblir i røra. 7. Så heller du alt alt over i rundforma. Stek kaka på nederste rille i ca. 50 minutter. Den skal bli gyllenbrun på toppen. Husk grytekluter når du tar kaka ut av ovnen. La kaka avkjøles helt før du tar den ut av forma og pynter den. Her har jeg pyntet med fargede sukkerbitsommerfugler, men du også bruke gelétopper, daimkuler eller annen kakepynkt du liker. Oppskriften er fra Marit Røttingsnes Westlie