Andeconfit med varm linsesalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
240 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
8 stk
andelår1 dl
salt, grovt3 dl
vann1 stk
gulrot1 stk
hvitløk, delt i fedd2 stk
rosmarin kvast2 stk
nellikspiker200 g
spinat, frisk1 stk
sjalottløk, i terningerSlik gjør du det:
Andelårene legges ned med grov-salt. La ligge 2-3 timer, skyll godt og tørk. Legg lårene i en kjele, ha på vann, halvparten av hvitløken, rosmarin og nellik og la småkoke slik at andefettet smelter og lårene kokes i sitt eget fett til de er helt møre.
Det pleier å ta 1-2 timer. Linsene kokes i vann med resten av hvitløken, sjalottløk og gulrot i skiver til de er møre ca. 20 minutter. Smak linsene til med salt og pepper samt litt av fettet fra andelårene. Vend inn spinaten og legg i de kokte andelårene.
Oppskrift hentet fra kokeboken "Mat og Drikke" av Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen