Andefilet med kirsebærsaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Kirsebærsaus
2 ss
smør1 stk
sjalottløk200 g
kirsebær2 ts
sukker, brunt1 ss
rødvinseddik2 ts
maisenna2 ss
smør1 dl
kirsebær uten stenSlik gjør du det:
Begynn med sausen. Smelt smør og surr finhakket sjalottløk og kirsebær i ca 1 min. Tilsett sukker og eddik og la det koke ca 1/2 min. Hell på kirsebærsaft eller vin og kalvekraft. Tilsett timian og la koke uten lokk i ca 10 min. Sil sausen gjennom en sil og hell tilbake i kasserollen. Tilsett maisennamel utrørt i litt kaldt vann i den kokende sausen under omrøring. Visp inn smør og legg i kirsebær rett før servering (stek andebrystene først). Sausen bør ikke koke etter at smør er vispet inn. Varm stekeovn til 150 °C. Snitt i skinnsiden på andebrystene med en spiss skarp kniv (bare gjennom skinnet ikke i kjøttet). Dryss over salt og pepper og legg andebrystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne (ikke nødvendig med smør). Stek i 2-3 min. Legg andebrystene med skinnsiden opp i et ildfast fat og stek midt i stekeovnen i ca 15 min, til kjernetemperaturen er 68 °C. Ta ut dekk fatet med aluminiumsfolie og la andebrystene hvile i 15-20 min før de skjæres opp. Server med kokte eller ovnsstekte poteter og aspargesbønner eller rosenkål.