Asparges med reker
Du kan grille dem eller steke dem i panna. Og så må du ha god saus...
Oppskrift av: Christopher Sjuve
15 minutter
Forretter og småretterIngredienser
2 porsjoner
Slik gjør du det:
Sausen
Klare smøret: Smelt smøret i en kjele. Fjern det øverste laget med en spiseskje. Hell smøret forsiktig over i en beholder og stopp slik å helle når det hvite, melkeaktige kommer. (100 gram smør pr eggeplomme en fin tommelfingerregel). Skill eggeplommene fra eggehviten. Ha eggeplommene i en bolle som tåler varme. Kok opp en liten kjele med vann.Ha bollen med eggeplommene over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Fortsett å piske til det blir tykkere og du kjenner litt motstand.Ha i litt og litt av det klarede smøret. Pisk smøret inn mellom hver gang du har i smør.Smak til med sitronsaft, cayennepepper, salt og pepper.
Aspargessen
Fjern det nederste på aspargesen. Vend dem i olje. Stek dem i stekepanne, grillpanne eller på grillen i ca 3-4 minutter.
Legg aspargesene på fat, ha på løyrom og reker. Og servér med sausen.