Kikertburger med søtpotetfries
Prøv en enkel og smakfull vri på burgerne!
Nora Elin Hoff
45 minutter
VegetarIngredienser
2 porsjoner
Kikertburgere
1 bokser
Kikerter, hermetiske2 ss
mel1 fedd
hvitløk, hakket1 stk
egg0.5 stk
rødløk, finhakket1 neve
spinatSøtpotetfries
2 stk
søtpotetSlik gjør du det:
Kikertburgere
Skyll kikertene under rennende vann.
Ha deretter kikertene, hvitløk, egg og krydder i en foood processor, og bland til du får en jevn masse.
Ha i rødløk og spinat, og bland godt.
Form to store, eller fire små burgere og stek på middels varme til de får en gyllen farge.
Server gjerne burgerne med grovt hamburgerbrød, friske grønnsaker og søtpotetfries.
Søtpotetfries
Vask søtpotetene. Del de i to og skjær opp i like tjukke strimler.
Krydre med salt og pepper og eventuelt annet krydder.
Stekes enten i panne eller bakes i ovn i 30-40 min til de er møre.