Auberginer i form
Auberginer er ubrukelig uten varme. Det får de rikelig av her.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
1 stk
aubergine1 stk
sellerirot2 bokser
tomatboks1 stk
løk2 fedd
hvitløk2 ts
rosmarin, tørketSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 220 grader.
Finhakk løken og stek den myk i olje. Knus hvitløk og la det steke sammen i 30-40 sekunder. Ha i tomatene og rosmarin og la det koke til det blir tykkere i konsistensen.
Mens det koker
Skjær aubergine i skiver, omtrent en halv centimeter tykke.
Skrell selleriroten og skjær den i så tynne skiver du klarer med en kniv.
Ha tomatsausen i en ildfast form. Legg annenhver skive av selleri og aubergine slik at det kommer halveis ned i tomatsausen.
Bak i ovnen i omtrent 45 minutter eller til auberginen er helt gjennomstekt.