Bakt potet med reke- og crème fraichefyll
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
4 stk
poteterReke- og crème fraichefyll:
300 g
reker, pillede1 dl
hakket frisk dill0.5 dl
hakket gressløk1 fedd
finhakket hvitløk2 ts
dijonsennep1 ts
sitronsaft0.5 krm
kajennepepper2 dl
crème fraîcheSlik gjør du det:
Varm stekeovnen til 200 ºC. Vask og prikk potetene med en gaffel. Gni potetene inn med litt olje og grovt salt og sett i et ildfast fat og stek i varm stekeovn på midterste rille i 1 1/2 - 2 timer, til de er myke helt igjennom. Grovhakk halvparten av rekene og bland sammen resten av ingrediensene (unntatt rognkjekskaviar/rogn) til fyllet. Skjær et kryss i de ferdig bakte potetene og klem dem sammen fra undersiden, slik at de åpner seg på toppen. Legg i reke- og crème fraichefyllet og dryss over resten av rekene. Pynt med rognkjekskaviar/rogn og server med salat. Vend salaten i litt god olivenolje, salt og ev litt god eddik. Tips: Reke- og crème fraichefyllet kan også servers på en skive godt brød og salat.