Blåbærpai med kardemommekrem
Bruk friske eller frosne blåbær i denne nydelige paien med bunn av kransekakemasse. Krem med kardemomme er spennende tilbehør.
Christopher Sjuve
90 minutter
Form og paiIngredienser
Paibunn
125 g
kransekakemasse0.5 ts
salt125 g
smør1 stk
egg3.5 dl
hvetemelFyll
1 dl
finhakkedemandler3 stk
egg3 dl
sukker3.5 dl
kesam2 ts
bakepulver0.75 dl
hvetemel1 ts
finrevetsitronskallKardemommekrem
1.5 dl
matyoghurt1.5 dl
crème fraîche2 ss
melis1 ts
kardemomme, maltSlik gjør du det:
Bland mandelmassen og saltet i en foodprosessor til massen er smidig. Tilsett smøret i små biter. Ha i egget, og tilsett til slutt melet. Ikke la maskinen jobbe mye med deigen når melet er tilsatt. Ta deigen ut av foodprosessoren. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i ca en time. Forvarm ovnen på 175 grader. Legg deigen på en lett melet overflate, og kjevl den ut til den er ca 2 mm tykk. Legg deigen forsiktig i paiformen. Vær ekstra nøye på å få kantene trykket ned, slik at det ikke kommer luft mellom deig og form. Sette formen i fryseren i ca ti minutter, og sett formen direkte fra fryseren inn i ovnen. Deigen skal steke til den er gylden (ca 12 minutter). Visp egg og sukker til eggedosis. Bland inn de øvrige ingrediensene for hånd. Hell fyllet i det ferdigstekte paiskallet, og stek paien på 175 grader i ca 30 minutter. Kardemommekrem: Ha crème fraiche og yoghurt i et kaffefilter, og la det renne av til blandingen er fast. Det tar 30-40 min. Legg "osten" i en skål og bland inn melis. Smak til med kardemomme.