Blåbærpai med kardemommekrem

Blåbærpai med kardemommekrem

Bruk friske eller frosne blåbær i denne nydelige paien med bunn av kransekakemasse. Krem med kardemomme er spennende tilbehør.

Christopher Sjuve
90 minutter
Form og pai

Ingredienser

Paibunn

0.5 ts

salt

125 g

smør

1 stk

egg

3.5 dl

hvetemel

Fyll

3 stk

egg

3 dl

sukker

3.5 dl

kesam

0.75 dl

hvetemel

Kardemommekrem

1.5 dl

matyoghurt

2 ss

melis

Slik gjør du det:

Bland mandelmassen og saltet i en foodprosessor til massen er smidig. Tilsett smøret i små biter. Ha i egget, og tilsett til slutt melet. Ikke la maskinen jobbe mye med deigen når melet er tilsatt. Ta deigen ut av foodprosessoren. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i ca en time. Forvarm ovnen på 175 grader. Legg deigen på en lett melet overflate, og kjevl den ut til den er ca 2 mm tykk. Legg deigen forsiktig i paiformen. Vær ekstra nøye på å få kantene trykket ned, slik at det ikke kommer luft mellom deig og form. Sette formen i fryseren i ca ti minutter, og sett formen direkte fra fryseren inn i ovnen. Deigen skal steke til den er gylden (ca 12 minutter). Visp egg og sukker til eggedosis. Bland inn de øvrige ingrediensene for hånd. Hell fyllet i det ferdigstekte paiskallet, og stek paien på 175 grader i ca 30 minutter. Kardemommekrem: Ha crème fraiche og yoghurt i et kaffefilter, og la det renne av til blandingen er fast. Det tar 30-40 min. Legg "osten" i en skål og bland inn melis. Smak til med kardemomme.

Kanskje disse også frister?