Blåbærpai
Dette er blåbærpaien til svenske Leila Lindholm. Enkel, sprø og nydelig.
Oppskrift av: Leila Lindholm
30 minutter
KakeIngredienser
Paibunn
175 g
smør, mykt3 dl
hvetemel1.5 dl
sukker1.5 dl
havregrynFyll
2 dl
blåbærsyltetøy1 ss
balsamico2.5 ss
potetmelSprøtt på toppen
75 g
smør, smeltet2.5 dl
havregryn1.5 dl
sukkerSlik gjør du det:
Paibunn
Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt smør og rør inn mel, sukker og havregryn. Trykk ut deigen i en paiform. Prikk den godt med en gaffel. Fyll bunnen med tørre bønner og forstek i ca 10 minutter.
Fyll
Lag fyllet ved å blande blåbær, syltetøy og eddik. Rør inn potetmel og hell blandingen i bunnen.
Sprøtt på toppen
Smelt smøret i en stekepanne. Ha i havregryn og sukker og stek i 2-3 minutter. Dryss dette over blåbærfyllet og stek paien midt i ovnen i ca 25 minutter eller til den er gyllenbrun.