Blåbærpai

Blåbærpai

Dette er blåbærpaien til svenske Leila Lindholm. Enkel, sprø og nydelig.

Oppskrift av: Leila Lindholm
30 minutter
Kake

Ingredienser

Paibunn

1.5 dl

sukker

1.5 dl

havregryn

Fyll

2.5 ss

potetmel

Sprøtt på toppen

2.5 dl

havregryn

1.5 dl

sukker

Slik gjør du det:

Paibunn
Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt smør og rør inn mel, sukker og havregryn. Trykk ut deigen i en paiform. Prikk den godt med en gaffel. Fyll bunnen med tørre bønner og forstek i ca 10 minutter.
Fyll
Lag fyllet ved å blande blåbær, syltetøy og eddik. Rør inn potetmel og hell blandingen i bunnen.
Sprøtt på toppen
Smelt smøret i en stekepanne. Ha i havregryn og sukker og stek i 2-3 minutter. Dryss dette over blåbærfyllet og stek paien midt i ovnen i ca 25 minutter eller til den er gyllenbrun.

Kanskje disse også frister?