Blomkålsuppe med Norzola

Blomkålsuppe med Norzola

Christopher Sjuve
60 minutter
Suppe

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 stk

    blomkål
  • 1 stk

    løk
  • 2 stk

    stangselleri
  • 1 stk

    purre
  • 2 stk

    poteter
  • 1.5 l

    vann
  • 2 dl

    kremfløte
  • 125 g

    norzola
  • 1 ts

    salt
  • 0.5 ts

    hvit pepper, malt
  • 1 dl

    finhakket persille
  • Slik gjør du det:

    Del blomkålen i mindre buketter. Skrell løken og del den i mindre biter. Vask og del stilkselleri og purre i mindre biter. Skrell potetene og del dem i mindre biter. Ha alt i en stor kjele sammen med vann. Kokes i 10 - 15 minutter til alle grønnsakene er møre. Kjør suppen i en foodprossesor eller med en stavmikser til suppen blir glatt og jevn. Ha suppen tilbake i kjelen og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper. Del osten i mindre biter og la den smelte i suppen. Dryss over finklippet persille like før servering.

    Kanskje disse også frister?