Breiflabbfilet nicoise
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 ss
hvetemel1 ts
salt0.5 ts
pepper1 stk
sitron8 stk
champignon1 stk
løk0.5 stk
squash16 stk
oliven, sorteTomatmos
0.5 fedd
finhakket hvitløk1 ss
tomatpuré0.5 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Skjær fisken i tynne skiver, ca 1 cm. Skjær litt på skrå slik at skivene blir større. Vend fiskeskivene i hvetemel tilsatt salt og pepper. Stekes gyldenbrune i margarin/smør på middels varm panne, ca 3 minutter på hver side. Legg fisken over på et fat og hold den varm. Sjampinjong, løk og squash skjæres i skiver og stekes myke i margarin/ smør. Legges ved siden av fisken på fatet. Sitron skjæres i tynne skiver og legges på hvert fiskestykke. Pynt med sorte oliven. Tomatmos: Hvitløk og tomatpuré surres i olivenolje ca 1 minutt. Del tomatene, ta ut kjerner og stilker og skjær tomatkjøttet i små terninger. Tilsett tomatene og ev tørre urter, kok opp og smak til med salt og pepper. Friske urter has i til slutt.