Bringebærkake
Denne kaken er det Rachel Khoo som har laget. Det er først et lag med tyttebær, så en fin krem og til slutt pyntes den med friske bringebær.
Oppskrift av: Rachel Khoo
90 minutter
KakeIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Du trenger en terteform som er 20 cm i diameter, smurt og drysset med mel.
Lag bunnen ved å blande mel, salt og sukker. Gni inn smøret til du får en smuldrete tekstur. Bland inn eggeplomme og akevitt. Kna godt til du få en smidig deig.
Legg bakepapir over og under deigen. Kjevle den til en stor sirkel. Klem den ned i formen. Rull kjevlen over formen, slik at det er enkelt å fjerne overflødig deig. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 160 grader.
Legg bakepapir på deigen og legg på en neve med tørre bønner..
Bak i ovnen i 20 minutter. Fjerne bønner og bakepapir og bak i 10 minutter til. Avkjøl.
I mellomtiden lager du fyllet. Rist mandlene i en tørr stekepanne til de blir gylne, omtrent 3-4 minutter. Legg dem til side.
Kjør mandler og sukker sammen i en kjøkkenmaskin. Ha i smør, mandelekstrakt og kjør til det blandes.
Smør på tyttebærsyltetøy på bunnen av kake. Ha på mandelmassen. Bak dette i ovnen i 30 minutter.
La den avkjøles helt igjen.
Bland melis med vann (slik at det blir en tyktflytende masse). Smør den utover kaka og legg på bringebærene.