Brokkolipai
En kraftig pai gjør seg med litt grønt, her i form av brokkoli.
Christopher Sjuve
90 minutter
Form og paiIngredienser
Slik gjør du det:
Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Forstek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen. Rens brokkoli i buketter og skjær løken i terninger. Stek grønnsakene lett i en stekepanne med litt olje og smør. Vårløken tilsettes til slutt. Krydre med salt og pepper, og fordel blandingen i det forstekte paiskallet. Bland egg, melk, salt og pepper og hell blandingen over. Dryss over revet hvitost. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne sammen med en frisk salat og godt brød.