Hopp til hovedinnhold
Burger med krydret yoghurtdressing og ovnsbakte rotgrønnsaker

Burger med krydret yoghurtdressing og ovnsbakte rotgrønnsaker

Dette er en skikkelig burger. Og den serveres med rotgrønnsaker og en finfin yoghurtdressing.

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Begynn med å lage dressing. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med litt sukker og salt. Rist rundstykkene/brødskivene i en stekepanne. Del 1 fedd hvitløk i to og gni snittflaten mot snittflaten på rundstykkene eller brødskivene.
Bland sammen malt lammedeig eller karbonadedeig, krydder og kaldt vann. Form til 4-6 burgere. Stek i stekepanne med olje/smør 2-3 min på hver side. Varm stekeovnen til 250 oC. Rens og del grønnsakene i staver og legg i et ildfast fat. Vend inn olje, salt og pepper. Sett formen i stekeovnen på midterste rille og stek i ca 20 min til grønnsakene er møre og gylne. Drypp over flytende honning de siste 4-5 min av steketiden. Anrett burgere på rundstykker/brød med salatblad, fordel over dressing og topp med et rundstykke eller brødskive. Server med ovnsbakte rotgrønnsaker.

Kanskje disse også frister?