Caesarsalat
Oppskrift av: Trond Moi
15 minutter
SalatIngredienser
2 porsjoner
1 hode
romanosalat1 stk
lime, saften6 stk
saltansjos4 ss
parmesan, nyrevet8 ss
aioli0.5 stk
baguette2 ss
smør2 fedd
hvitløkAioli:
3 ss
rødvinseddik1 stk
egg1 stk
eggeplomme2 fedd
hvitløk, grovhakket1 ts
salt1 ts
dijonsennep3 dl
soyaoljeSlik gjør du det:
Vask salaten godt og del den opp slik at bladene er hele og fine. Rist alt vann godt av Legg bladene i en bolle. Bland i salt, pepper, aioli og limesaft. Dander bladene fint på et fat. Legg på ansjos og dryss revet parmesan over. Baguetten kuttes i skiver og stekes gylne og sprø i panne med smør og finhakket hvitløk. Legg disse rundt salaten. Aioli: Miks alle ingrediensene med stavmixer og spe med soyaoljen til slutt. Smak til med salt og pepper.