Carne no Tacho com Couve - Brasiliansk fårikål
Christopher Sjuve
90 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Fårikålvarianter finnes overalt. Her smaker vi på en slektning fra Brasil. Skjær kjøttet i store tern-inger og bacon i små. Stek bacon først og så lammekjøttet i fettet fra baconet. Ha alt over i en gryte, hell over vin og vann. Legg på lokk og kok opp. Del kålen i store biter og legg over kjøttet la småkoke i ca. 45 minutter til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og allehånde. Legg kål og kjøtt på serveringsfat og server sjyen ved siden av. Serveres med løkstekt ris. Løkstekt ris: Finhakk løken og stek den gyllenbrun. Tilsett olje og ha i ris. La det surre til det blir blankt i 3-4 minutter. Ha på vann og kok opp. Slå ned varmen, kok 20 minutter.