Carne no Tacho com Couve - Brasiliansk fårikål

Carne no Tacho com Couve - Brasiliansk fårikål

Christopher Sjuve
90 minutter
Gryterett

Ingredienser

4 porsjoner

100 g

bacon

1.5 dl

rødvin

1 dl

vann

1 stk

kålhode

1 ts

salt

0.5 ts

pepper

0.5 ts

allehånde

Løkstekt ris

1 stk

løk

3 ss

olje

6 dl

vann

Slik gjør du det:

Fårikålvarianter finnes overalt. Her smaker vi på en slektning fra Brasil. Skjær kjøttet i store tern-inger og bacon i små. Stek bacon først og så lammekjøttet i fettet fra baconet. Ha alt over i en gryte, hell over vin og vann. Legg på lokk og kok opp. Del kålen i store biter og legg over kjøttet ­ la småkoke i ca. 45 minutter til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og allehånde. Legg kål og kjøtt på serveringsfat og server sjyen ved siden av. Serveres med løkstekt ris. Løkstekt ris: Finhakk løken og stek den gyllenbrun. Tilsett olje og ha i ris. La det surre til det blir blankt i 3­-4 minutter. Ha på vann og kok opp. Slå ned varmen, kok 20 minutter.

Kanskje disse også frister?