Chili-salsa
Denne svært anvendelige salsaen kan du bruke til taco/tortilla-retter, oksekjøtt, kylling og hvit fisk og som dip til snacks.
Christopher Sjuve
10 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
1 potte
koriander, frisk, hakket4 stk
tomat i terninger1 stk
rødløk1 stk
grønn paprika2 stk
rød chili1.5 stk
limeSlik gjør du det:
Ta ut kjernene og press saften ut av tomatene før du kutter dem, ellers blir det for mye væske i salsaen. Del tomatene i fire, ha dem i en plastbolle.
Løken skal være mellomstor. Grovhakk løk, koriander og grønn paprika og ha i bollen. Paprikaen kan eventuelt sløyfes eller byttes med annen paprika eller litt agurk. Spar noen korianderbalder til pynt.
VIKTIG: Sjekk styrken på chiliene før du hakker opp, og vurder om du trenger en eller to. Salsaen skal være litt vass, men ikke utradere andre smaker.
Chilien bør finhakkes. Ha i i chilien, tilsett all limesaften du greier å presse ut, olivenolje og littegrann salt.
Mal alle ingrediensene til en passende (ikke alt for finmalt) konsistens med stavmikser eller foodprosessor, eller bare grovhakk med kokkekniven.
Hell hele herligheten i en serveringsskål/bolle og pynt med korianderbladene.