Conchiglie med ørret i sitronsaus
Conchilglie er pastaskjell som har den fordelen at de blir fylt med saus. Men skjellene kan gjerne byttes ut med den type pasta du har for hånden.
Christopher Sjuve
45 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
400 g
laksefilet eller ørret4 ss
smør2 fedd
hvitløk1 ss
hvetemel2 dl
melk2 ss
sitronsaft1 stk
sitron3 dl
crème fraîche6 stk
vårløk400 g
pasta skjellSlik gjør du det:
Skjær ørret-/laksefileten i terninger. Varm litt av smøret i en gryte og brun fiskefilet i to omganger ved middels varme. Sett fisken til side. 2. Finhakk hvitløken og snitt vårløken. La det surre på svak varme i ca. 2 minutter. Tilsett hvetemel under omrøring. Spe med melk under stadig omrøring. Kok opp og tilsett sitronsaft, revet skall av en halv sitron og kremfløte. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett fisken og persille og la det småkoke i ca. 2 minutter under forsiktig omrøring. Mens pastasausen lages kokes pastaen al dente i en stor kjele fosskokende saltet vann. Vannet helles av, og blandes med pastasausen. Server med en grønn salat.