Creme brulée med pasjonsfrukt

Creme brulée med pasjonsfrukt

Med litt pasjonsfrukt blir denne desserten ganske perfekt.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Dessert

Ingredienser

2 porsjoner

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 160 grader.
Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene og stangen i en kjele med fløten. Varm opp fløten og pisk slik at frøene løser seg opp. Den skal ikke koke.
Pisk sammen eggeplommer og sukker.
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innholdet. Vend inn i egg- og sukkerblandingen, men spar litt til pynt.
Hell litt og litt av den varme fløten over egg- og sukkerblandingen. Visp kraftig.
Hell røren i to små ildfaste former. Sett dem i en annen ildfast form som rommer begge. (Du kan bruke et vått håndkle eller papir i bunnen så de ikke sklir).
Kok opp vann. Hell i den ildfaste formen til det dekker ca halvparten av formene. Bak i ca 35 minutter (de skal skjelve som gele). Kjøl dem ned. De må blir helt kalde, helst kjøleskapskalde. Strø et sjenerøst lag med sukker på toppen og ha på resten av pasjonsfrukten. Bruk en crème brûlée-brenner (eller skibrenner) til å brenne av sukkeret. Det skal få en fin, gyllen skorpe. Dersom du ikke har brenner kan du forsøke å bruke grillen i ovnen. Sett ovnen på fullt og ha formene helt øverst i ovnen. Det kan gå bra om du passer nøye på.

Kanskje disse også frister?