Croque monsieur extraordinaire
Oppskrift av: Therese Søgård
20 minutter
Forretter og småretterIngredienser
6 porsjoner
80 g
smør, usaltet15 ss
hvetemel185 ml
melk0.5 ts
dijonsennep1 stk
eggeplomme12 skiver
loff6 stk
skinke skiver130 g
revet gruyère (ost)Slik gjør du det:
Smelt 20 gram smør i en kjele, tilsett mel og rør over svak varme i 3 minutter. Ha i melk og tilsett sennep litt etter litt. Rør hele tiden. La blandingen småkoke til den tykner og er redusert med ca en tredjedel. Ta kjelen av platen og rør inn eggeplommen. Smak til med salt, pepper og muskat. Avkjøl. Legg halvparten av brødskivene på en bakeplate. Legg en skinkeskive på hver, så litt saus, deretter Gruyère og til slutt en brødskive til. Smelt halvparten av det resterende smøret i en stor stekepanne og stek sandwichene på begge sider til de er gyllenbrune. Ha i resten av smøret etterhvert som det trengs. Del sandwichene i to og server. Server med salat og tomatskiver med en syrlig, lett sennepsdressing. Prøv også kona til moinseur, altså croque madame som lages med stekt egg.