Dampet torskefilet med sitronsmørsaus
Fisken blir ekstra god, fordi den dampes på rist over kokende vann.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
torskefilet uten skinn2 ts
saltSitronsaus
0.5 stk
løk, hakket1.5 dl
hvitvin1 stk
laurbærblad3 stk
pepperkorn1 dl
fiskekraft1 dl
kremfløte150 g
smør, helst usaltet0.5 stk
sitron, saften av denGlaserte grønnsaker
2 stk
gulrot1 stk
kålrot skalk1 stk
stor nepe1 ss
smør1 ts
sukkerSlik gjør du det:
Start med sausen. Sitronsaus: Kok løk, laurbærblad og vin til væsken har kokt inn til det halve. Hell på fiskekraft og fløte og kok videre til det er ca. 1 dl væske igjen. Del smøret i terninger og visp dem inn. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da blir den tynn og skiller seg. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Fisk: Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss dem med salt. Legg dem på rist, som bør smøres lett med olje, og sett den i et kokekar med kokende vann. Vannet skal ikke stå over risten. Damp fisken under lokk til den er akkurat gjennomkokt, 1012 min, avhengig av tykkelsen. Glaserte grønnsaker: Rens og skjær grønnsakene i pene terninger. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann. Sil kokevannet fra, tilsett smør og sukker og damp grønnsakene til de er delikat blanke. Server fisken med grønnsaker, saus og kokte poteter.