Deilig tomatsuppe med ostegratinerte brødskiver
Den hjemmelagde tomatsuppeversjonen er ut av en helt annen verden enn posevarianten. Dette er superbillig og god hverdagsmiddag.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
VegetarIngredienser
4 porsjoner
1 stk
løk2 fedd
hvitløk1 ss
olivenolje1 ts
oregano tørket0.5 ts
chilipulver1 ts
salt og nykvernet pepper2 stk
tomatboks1 ts
sukker2 dl
vann4 skiver
brød50 g
ost, revetSlik gjør du det:
Skrell løk og hvitløk og finhakk dem enten for hånd eller i en food processor. Ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen, oreganoen, chilipulveret og saltet og la det surre på ganske svak varme i ca. 5 minutter.
Ha i de hermetiske, opphakkede tomatene og kok opp. La suppa småkoke i 15-20 minutter. Smak til med salt, pepper og sukkeret. Tilsett vannet dersom suppa blir litt tykk.
Sett på grillelementet på stekeovnen.
Fordel suppa i 4 suppeskåler. Skjær til brødskivene slik at de passer i skålene og legg dem i. Fordel osten over og sett skålene inn i stekeovnen i noen minutter, til osten smelter.
Vær forsiktig når du tar ut skålene, for dette er veldig varmt.