
Eggende salat
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
4 skiver
mørkt rug brød2 stk
krydder sild, apetittsild eller 3x så mange ansjosfileter4 stk
egg, hardkokt4 stk
poteter2 ss
hakket rødløk, rå eller surret blank i litt smør2 ss
lett rømme eller matyoghurt2 ss
majones1 ss
ravigottesaus eller søt sennep1 ss
ansjos lakeSlik gjør du det:
Finhakk alle ingrediensene og bland sammen. Spar litt egg og litt finhakket gressløk/vårløk til å drysse over salaten. Vend inn rømme/matyoghurt og majones, og smak til med ravigottesaus/sennep, ansjoslake, salt og pepper. Anrett blandingen på en skive mørkt rugbrød og dryss over finhakket egg, gressløk eller vårløk. Kvern over grovmalt pepper. Tips. I stedet for sild/ ansjos kan det også brukes røkelaks eller gravlaks.