Ekte coq au vin
Christopher Sjuve
1440 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
kylling1 ss
tomatpuré100 g
flesk, lettsaltet1.5 ts
salt0.75 ts
pepper20 stk
sjalottløk250 g
champignon1 ss
smør1 ss
hvetemelMarinade
3.5 dl
rødvin2 fedd
hvitløk1 stk
laurbærblad1 ss
timian<br>
Slik gjør du det:
Del kyllingen i serveringsstykker, 2 til hver. Lag marinaden og legg i kyllingstykkene. Sett dem kjølig natten over eller på kjøkkenbenken 4-5 timer. Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele, ha i tomatpuré og kok opp. Skjær sideflesket i små biter og stek dem i en panne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli tilbake i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i pannen. Legg kyllingstykkene over i kjelen. Tilsett så mye buljong at kjøttet såvidt dekkes. La det trekke i 3/4 time eller til kjøttet er mørt. Surr imens løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen. Jevn sausen eventuelt med litt sammenrørt smør og mel. Rør jevningen godt ut og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Pynt med en liten kvist timian før servering. Server retten med poteter. Oppskriften er hentet fra kylling.no