Enkel rabarbrapai
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Form og paiIngredienser
2 dl
hvetemel1 dl
sukker, brunt1 ts
kanel125 g
smør (helst usaltet)1 dl
valnøtter800 g
rabarbra1 dl
sukker3 ss
hvetemelSlik gjør du det:
Bland sammen hvetemel, brunt sukker og kanel og tilsett smør i terninger og smuldre sammen. Tilsett valnøttene. Skrell rabarbra og del av den nederste grove stilken. Del rabarbra på langs og så opp i treninger. Bland sukker og hvetemel inn i rabarbraen og legg over i en smurt paiform/ildfast form. Fordel "smuldredeigen" over. Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 200 ºC i ca 40 min. Du vil se det bobler langs kanten og toppen er sprø og gylden. Avkjøl litt og server "lun" med krem, is eller vaniljekrem. Jordbær smaker godt ved siden av.