Epleterte servert med calvadoskrem
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
KakeIngredienser
Slik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 200 C. Kjevle ut butterdeigen og stikk ut små runde bunner 12-15 cm diameter eller til en stor bunn. Legg i terteformer eller på stekebrett kledd med bakepapir. Prikk bunnene med en gaffel. Del eplene i to, ta ut kjernehusene og skjær i tynne skiver. Har eplene tykt og seigt skall, skrell dem. Legg eplene på butterdeigen i taksteinmønster. Legg på skiver av kaldt smør og dryss over sukker og eventuelt kanel. Stek på nederste rille i stekeovn i ca 15 min til kaken har fått en gyllen fin farge. Server med calvadoskrem og eventuelt et pistasjedryss. Calvadoskremen lager du ved å piske kremfløte med litt sukker og vanilje. Smak til med calvados (eplebrennevin).