Fargerik fiskegryte
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
gulrot3 skiver
sellerirot1 stk
liten purre0.5 stk
fennikel5 dl
koke kraft2 dl
crème fraîche2 ts
maisenna2 ss
smøreost med dillSlik gjør du det:
Bruk gjerne forskjellige typer fisk til fiskegryten. Del fisken i litt store biter. Legg dem i god fiskekraft (kokt på avskjær fra fisken) og hvitvin/eplemost og la dem trekke i 3-4 min (ikke helt gjennomkokte). Ta opp med en hullsleiv. Rens og del grønnsakene i biter og kok knapt møre i fiskekraften. Mål opp kokekraft, tilsett creme fraiche og kok opp. Jevn med Maisennamel rørt ut i litt kaldt vann og smak til med Snøfrisk, salt og pepper. Tilsett finhakket gressløk og legg fisk og grønnsaker tilbake i sausen og la alt bli gjennomvarmt (uten å koke). Reker og blåskjell smaker godt ved siden av. Server med kokte poteter eller godt brød.