Fish and chips med to sauser
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
600 g
rødspette4 porsjon
pommes fritesFrityrrøre
1 dl
hvetemel1 dl
lettøl1 stk
egg1 ss
oljeSalsa
1.5 dl
persille0.5 stk
løk2 fedd
hvitløk2 ss
kapers0.75 dl
skivedesylteagurker2 ss
sitronsaft0.5 dl
oljeSaus
1 dl
chilketchup1 dl
ketchup1 ts
tabasco2 ss
pepperrotpastaSlik gjør du det:
Visp sammen ingrediensene til frityrrøren. Varm oljen til 180 grader. Prøv om en brødterning blir brun på 1 minutt, da er oljen varm nok. Dypp fiskefiletene i frityrrøren, som må dekke dem helt. Stek fisken i den varme oljen i 2-3 minutter. Snu dem en gang. La dem renne av på husholdningspapir og hold dem varme i ovn ved 125 grader mens resten stekes. Stek pommes frites etter anvisningen. Finhakk sylteagurken og bland sammen alle ingrediensene til salsaen. Smak den til med salt og pepper. Bland ingrediensene til pepperrotsausen. Server fisk og chips på avispapir slik tradisjonene sier, eller lag store kremmerhus av matpapir og legg fisk og poteter i det.