Fisk med karamellsaus
Blir du invitert til en tradisjonell vietnamesisk middag, kan du regne med at denne retten kommer på bordet. Den er lett å lage og smaken er helt herlig. Bruk skiver av torsk eller kveite.
Oppskrift av: Anna Røer
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Karamellsaus
2.5 dl
sukker2 dl
vann2 ss
kokende vann4 fedd
hvitløk, hakket1 stk
sjalottløk, finhakket6 ss
maisolje til steking8 ss
karamellsaus6 ss
fiskesaus0.5 ts
pepper, sort og nykvernetSlik gjør du det:
Start med å lage karamellsausen. Bland sammen sukker og vann, og kok sausen i 15 minutter, til sukkeret er blitt karamellisert. Rør hele tiden. Når sausen begynner å boble, tar du den av varmen og rører inn to spiseskjeer kokende vann. Avkjøl sausen. Fres hvitløk og sjalottløk i tre minutter i oljen. Legg så i fiskeskivene, og la dem trekke i to minutter. Rør så inn karamellsausen og snu fisken forsiktig. Fiskeskivene skal holde seg hele. Tilsett fiskesaus og kyllingbuljong, og la fisken trekke til kjøttet kan løsnes fra ryggbenet med en gaffel. Dette tar ca. fem minutter. Legg fiskeskivene forsiktig på et fat. Hell så over sausen, og pynt med vårløkskivene. Server kokt ris til. Oppskriften er hentet fra "Asia" av Anna Røer (Gyldendal)